Plantago čajevi  >  Šumsko voće

Mješavina trnine, šipka, hibiskusa, zove i ploda jabuke ostavljaju moćnu rapsodiju ukusa koje su ujedno prirodni izvori voćnih kiselina te ih nije potrebno dodatno sladiti. Šumsko voće raste slobodno u prirodi te je bogato vitaminima i vlaknima. Prisustvo šipka daje dodatno bogatstvo vitamina C u čaju koji se kuhanjem ne gubi, a osim vitamina C sadrži još vitamine A, D i E, masne kiseline i antiokisant flavonoid. Namjenjen je svim onim koji uživaju u voćnim ukusima.

 

Priprema:

Filter vrećicu šumskog voća preliti sa 2dl kipuće vode i ostaviti da stoji 15 minuta. Vrećicu izvaditi, zasladiti po želji i uživati u bogastvu čaja. Naša topla preporuka je da u vrelim ljetnim i proljetnim danima čaj pijete u rashlađenom obliku sa ledom, jer je to prednost ovog čaja. Dovoljno je da sa 2dl kipuće vode prelijete dvije filter vrećice, odstranite ih nakon 15 minuta, dodate leda, zaslađivača po želji i samo se prepustite užitku.