O nama

Ko smo

Plantago je domaće, porodično preduzeće, nastalo iz želje da tržištu ponudi najbolje iz svijeta čaja.
Osnovna djelatnost okrenuta je proizvodnji čaja, uključujući i uzgoj, otkup i prerada ljekovitog bilja i šumskih plodova. Na sopstvenoj plantaži uzgajamo kamilicu i mentu, dok mnogobrojne vrste samoniklog ljekovitog bilja i šumskih plodova, koji su dragocjeni sastojci naših čajeva, prikupljamo na našim planinama.
U proizvodnom procesu koristimo prirodne sastojke, bez dodataka umjetnih aroma ili boja. Pakujemo ih samo u prirodne i biorazgradive materijale, potpuno bezbjedne za zdravlje potrošača, u klasu sa našim ključnim principom - kvalitet i zdravlje na prvom mjestu.

Odgovornost

U nastojanju da potrošačima ponudimo kvalitetne i zdravstveno bezbjedne čajeve, u proizvodnom procesu, pored najmodernije tehnologije, koristimo savremeni sistem upravljanja, što, između ostalog, uključuje standarde ISO 9001-2000, te HACCP sistem.
Primjena oba standarda potvrđena je certifikatima njemačke agencije TÜV Thüringen, što omogućava izvoz i na tržište Evropske unije. Zahvaljući ovom sertifikatu, za svaku kesicu Plantago čaja zna se odakle potiče i kako je spravljena - od uzgoja plantažnog bilja, skupljanja samoniklog bilja i šumskih plodova, preko prerade i pakovanja pa sve do polica u marketima.

Vizija

Kad smo krenuli sa proizvodnjom čaja, bili smo jedni od pionira privatne inicijative u svijetu čaja kod nas. Od tada pa do danas, naši rezultati pretekli su ambicije, pa “Plantago” danas može da se pohvali armijom svojim vjernih potrošača koji su znali da prepoznaju kvalitet. Naša vizija je održanje kvaliteta i stečene reputacije po svaku cijenu. Vjerni smo svojim potrošačima i pouzdan partner dobavljačima.

Misija

Mi ne želimo samo da proizvodimo čajeve. Mi želimo da pravimo najbolje čajeve.
Radno okruženje nam je jedan od prioriteta.
Iz tog razloga, nudimo stimulativno, sigurno i isplativo radno okruženje svojim radnicima, tako da u potpunosti mogu iskazati kreativnost i posvećenost zajedničkom cilju.
Tržišnu poziciju održavamo razvojem sopstvenog brenda. Glavni oslonac u ostvarivanju tog cilja čine naši kadrovi na čijem usavršavanju se neprekidno radi.